2024

Sök medel genom SKYLINE New York

Publicerad 23 apr. 2024

Energimyndigheten håller utlysning om affärs- och exportmöjligheter inom hållbara byggnader i New York. Små och medelstora företag kan söka fram till den 15 maj 2024.

Cirkulära tjänster tilldelas Årets innovation

Publicerad 19 apr. 2024

Nu har vi utsett vinnarna av Årets innovation! Johanna Andersson tilldelas priset för ett projekt som guidar arbetet med cirkulära tjänster i installationsbranschen. 

Årets innovation på digitalt frukostmöte

Publicerad 19 apr. 2024

Cirkulära tjänster, klimatförbättrad betong och en ny mätmetod för fukt. Det är ämnena för projekten som tilldelats utmärkelsen Årets innovation. Lär känna resultaten på ett digitalt frukostmöte 17 maj kl. 08.10-08.55.

Bygg kompetens – för en cirkulär sektor

Publicerad 11 apr. 2024

På Bygg kompetens 23 maj kl. 11.30-12.15 visar vi konkreta exempel där det cirkulära tänkandet inkluderas i hanteringen av material och affärsmodeller.

Film: Bygg kompetens – ny forskning om klimatförbättrad betong

Publicerad 11 apr. 2024

Klimatförbättrad betong är en betong med lägre koldioxidavtryck men med samma höga, och ibland till och med högre, kvalitet, funktion och prestanda som traditionell betong. På Bygg kompetens 11 april lyfter vi detta tunga material, och visar på dess stora potential!

Total BIM – framtidens digitala byggprocess är här

Publicerad 03 apr. 2024

Välkommen på en inspirerande heldag om Total BIM på Chalmers i Göteborg den 30 maj!

Film: Bygg kompetens – så kan du använda dig av AI

Publicerad 14 mars 2024

Hur ska vi samarbeta med våra nya artificiellt intelligenta kollegor? Se filmen med exempel och tips. 

Nominerad: STAR – Temperatursprickdata för klimatförbättrad betong

Publicerad 11 mars 2024

"Projektet ger branschens aktörer verktyg, data, erfarenheter, råd och rekommendationer, att använda klimatförbättrad betong, utan att göra avkall på utförande och kvalitet". Det säger Hans Hedlund, Skanska vars projekt nominerats till Årets innovation.

Nominerad: Cirkulära tjänster som främjar återbruksmarknaden i installationsbranschen

Publicerad 08 mars 2024

"Det är lätt att man som aktör i branschen pekar på vad andra ska göra. Därför kom vi fram till att det är viktigt att i handlingsplanen tydliggöra vem som kan göra vad!", det säger Johanna Andersson IVL Svenska Miljöinstitutet och ger en sneak peek på vad handlingsplanen har att bjuda på.

Nominerad: RBK-metod för RF-mätning i golvavjämning

Publicerad 06 mars 2024

Lär känna ett av projekten som har nominerats till Årets innovation! Ted Rapp, Byggföretagen har nominerats för ett resultat som gör att RBK + GBR blir = sant! 

Projekten som är nominerade till Årets innovation: cirkulära tjänster, klimatförbättrad betong och en ny mätmetod för fukt

Publicerad 23 feb. 2024

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, (SBUF) belönar fjolårets bästa projektresultat med titeln Årets innovation. Projekten som nomineras gör viktig skillnad för byggbranschens utveckling framåt. De nominerade är…

Film: Bygg kompetens – omhändertänksamhet, säkerhet i utveckling

Publicerad 15 feb. 2024

Alla ska sträva efter att förebygga risker för olycksfall och ohälsa som kan uppstå i bygg- och bruksskedet. Bygg din kompetens och visa omhändertänksamhet.

"Det är viktigt att vi delar med oss av kunskapen till fler"

Publicerad 18 jan. 2024

Saneringsmetoder av återbrukat trä, regntäthet för prefabricerade betongsandwichväggar och robothunden Buster. Det är några resultat från SBUF som Byggföretagen i väst visade under sin Innovationsfrukost.

Fortsätt bygga din kompetens 2024

Publicerad 15 jan. 2024

Vi har satt datum och teman för vårens webbinarier i Bygg kompetens. Anmälan är öppen och talare meddelas inom kort.