Nyhet "Publiken blir underhållna av oväntad insikt!"
Har du anmält dig till Årets innovation den 26 april i Stockholm? Läs intervjun med Anneli Kouthoofds och förstå varför du ska vara med!
Välkommen till Kungliga Musikhögskolan 26 april. Vi firar att SBUF fyller 40 år och Årets innovation – forskningen då, händer nu!
Vi är redan över 120 anmälda men det finns plats för några till – för alla med intresse för forskning och innovation i byggbranschen!
Anneli Kouthoofd är vd för SBUF och har satt ihop programmet tillsammans med forskningsledare Hans Hedlund.
Anneli, vad hoppas du att deltagarna får med sig från Årets innovation den 26 april?
– De får med sig att utvecklings- och forskningsprojekten finansierade av SBUF verkligen gör verklig nytta och skillnad. Det blir så påtagligt när man hör och ser ämnesexperterna redogöra för vilka projektresultat som lett dem dit där de arbetar idag och vad de förväntar sig framöver. Publiken blir underhållna av oväntad insikt!
Vi säger att ”forskningen då, händer nu”, vad innebär det för dig?
– Det är för mig innebörden av ”vikten av långsiktig forskning”! Vi ser hur projektresultaten övergår i nya projekt, ger kunskapsöverföring till varandra, stoppar upp ett tag och ligger i malpåse, väx till liv när tiden är inne och tar olika höga och långa kliv, hela tiden i utveckling. Vissa etablerade metoder och tekniska verktyg är i sitt ursprung en skakig innovation och idag ett självklart inslag, inte sällan utvecklat över tid genom tillgång av ny teknik som digitalisering nu till exempel. Jag kom på detta, att det är det SBUF-finansierade bidrag och byggforskningen innebär, inför förra årets upplaga av Årets innovation. Projekten berättar om just det; vi ser vad som utförts för 20, 30 år sedan och succesivt implementeras och tar ny form.
Om vi blickar framåt, vart hoppas du att forskningen tar oss de kommande 40 åren?
– OJ! Jag hoppas att den ger oss möjlighet att bättre ta hand om våra egna och naturens resurser så att vi inte behöver ta oss någon annanstans… utan kan leva på jorden i tusentals generationer framöver. Vi kommer att få veta mer om hur vi fungerar, människa och teknik ihop, så att inte bränslet sinar. Kommande forskning tar oss säkert också till nya former av samhällen och bostäder och till yrken som stimulerar kommande generationer att arbeta med musklerna i knoppen och kroppen på ett hälsosamt sätt.