Nyhet Presentation av vår vd Anneli Kouthoofd

Publicerad 05 feb. 2021

Anneli Kouthoofd är vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond sedan 18:e januari. Anneli kommer senast från rollen som vd för Byggmaterialindustrierna.

Anneli Kouthoofd är vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond sedan 18 januari. Anneli har varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i 10 år och kommer senast från rollen som vd för Byggmaterialindustrierna, en bransch- och paraplyorganisation för byggmaterialorganisationer.

– Det är roligt, givande och mycket intressant att nu ha börjat på Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond. Så här i början känns det som om jag är mitt i ett inspirerande eldorado. Personligen får jag nya kunskaper i möten med så många kunniga människor. Jag är vetgirig och älskar ny kunskap, det känns fantastiskt, säger Anneli.

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond som organisation arbetar för ökad nytta till medlemsföretag och byggsektorn. Annelis tankar kring det är att sprida kunskap från Svenska Byggbranschens Utvecklingsfonds projekt som lyfter fram effekten för vår samhällsbyggnad i form av vägar, byggnader miljöer och framförallt människor.

Vi är glada över att ha rekryterat Anneli Kouthoofd. Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond har en roll i att stärka byggsektorns konkurrenskraft och Anneli kan ytterligare stärka verksamheten och rösten i samhällsbyggnadsdebatten.

Anneli är också jazzsångerska och sjunger i storband. Det kanske är därför som Anneli beskriver sin roll i samhällsbyggnadssektorns tjänst i musikaliska termer.

– En artikel i Byggindustrin härom veckan satte en så härligt utmanande rubrik på intervjun med mig ”Byggforskningens lead singer” och det var utifrån min erfarenhet som sångerska. Jag kan spinna vidare på den och översätta till min roll som vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond. Att vara profilen utåt. En vokalissa som sätter ord på verksamheten med hjälp av en orkester det vill säga branschens kunniga yrkesmänniskor, vägarna, broarna, byggnaderna etc. Jag har partituret och sedan ska hela orkestern spela ihop för att nå utvecklingen. Utmaningen antagen!

Vi frågar Anneli om det är något som känns extra lätt i rollen?

– Jag måste säga att jag är oerhört stolt för den kommunikation som Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond utvecklat senaste åren. Jag är fullkomligt trygg i kansliets entusiasm och kunskap att föra ut våra frågor. Eftersom jag tycker kommunikation är vårt främsta verktyg är jag extra stolt över just det, säger Anneli Kouthoofd.

På frågan om något känns extra svårt svarar Anneli ”Just nu alldeles särskilt att nå ut, att träffa företagen där de verkar. Företagsledare och medarbetare i företagen har så mycket att göra också. Tillträde till arenor och tiden hos företagen är alltid utmanande men för att få fram nyttan och möjligheten att engagera sig i branschprojekten behöver vi ses. Så stärker vi samverkan mellan stora och små byggföretag och oss ”facilitatorer”.

Vad har du på agendan dina första månader på jobbet?

– Jag vill läsa massor av projektresultat. Och sen lära mig att friktionsfritt sköta det administrativa systemet för att administrera projektansökningar, utskotts- och styrelsemöten.

På fritiden tycker Anneli Kouthoofd om att vara i naturen med sin stora familj, man, barn och förstås dotterns hund. Förutom musik är naturen något som återkommer när Anneli berättar om intressen. Anneli gillar att röra sig och njuta av naturen på olika sätt. Vid havet, i skogen, på skidor och promenader.