Nyhet Kunskapskvart: Hur bidrar byggforskningen till klimatmålen?

Publicerad 18 sep. 2023

Hur bidrar branschens projektresultat inom forskning och innovation till klimatarbetet? Och vilka områden är utvecklingsaktuella? Välkommen på en digital kunskapskvart där Per Löfgren, hållbarhetsexpert SBUF, ger sin analys av projektresultaten och en lägesbeskrivning. 

Kunskapskvart: Hur bidrar byggforskningen till klimatmålen?

Svenska Byggbranschens utvecklingsfond, SBUF stödjer forskning och utveckling som leder till praktisk handling i byggbranschen. SBUF är en privat finansiär som ger projektbidrag till företagen som är medlemmar hos uppdragsgivarna Byggföretagen och Installatörsföretagen. Varje år startar cirka 120 SBUF-stödda projekt och ett stort antal av resultaten bidrar till branschens klimatomställning.

Per Löfgren är hållbarhetsexpert med lång erfarenhet av management, affärsplanering och kvalitetsledning. Per är rådgivare till SBUF:s utskott och kansli. Under våren har Per analyserat projektens resultat och ser att SBUF är en viktig finansiär av branschens klimatomställning. Den 11 oktober kl. 08.30 får du lära känna hur resultaten bidrar med klimatberäkningar, anpassningar, cirkulära materialflöden, bättre materialval och ny kunskap inom klimatområdet. 

Anneli Kouthoofd, vd SBUF är moderator för webbinariet. Presentationen är 15 minuter och sedan har du chansen att ställa dina frågor. 

Mötet är öppet för alla med intresse för hållbart klimatarbete. Varmt välkommen!

Anmäl dig här

Anmäl dig till: Kunskapskvart 11 oktober

Webbinariet startar kl. 08.30 
Presentationen tar 15 minuter och sedan har du chansen att ställa dina frågor.