Nyhet Hurra för SBUF – 40 år i år!

Publicerad 24 feb. 2023

Nu i dagarna var är det exakt på dagen 40 år sedan som Byggbranschen bildade SBUF Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond. Vi fortsätter bidra till hållbara lösningar för teknik, människa och framtidens företag i en attraktiv byggbransch!

På ett konstituerande stämma 15 februari 1983 beslutade Byggförbundet BPA Byggproduktion AB, Rörledningsfirmornas Arbetsgivareförbund, Schaktentreprenörernas Arbetsgivareförbund, Statsanställdas Förbund och Svenska Byggnadsarbetareförbundet att bilda fonden.

SBUF:s mål är att bidra till långsiktig forskning, hållbara företagsnära lösningar, forskningsrön och handfast kunskap som utvecklar företagen och byggbranschen. Projekten ska adressera hållbarhet i aspekter som gynnar samhällsbyggandet, produktiviteten och företagens vardag.

Nu inleder vi jubileumsåret 2023 – med ny webbplattform och cirka 350 pågående projekt. Här på sbuf.se och se vilka företag som driver de viktiga branschgemensamma projekten och ta del av alla resultat! SBUF bidrar till hållbara lösningar för teknik, människa och framtidens företag i en attraktiv byggbransch!

Nästa ansökningsdatum är den 1 mars. Välkomna in med dina idéer!